Spilleverandøren Microgaming har en hel rekke med spill, og dette inkluderer også bordspill. Roulette Royale er et eksempel på dette, og dette er et spill hvor du i tillegg til alle vanlige gevinster også kan vinne en jackpot. Selve spillet foregår på et roulettehjul som er et standard europeisk hjul.

Europeisk Roulette

I Roulette Royale spiller du med alle vanlige regler for Europeisk Roulette. Dette gjør at du kan spille på alle mulige slags innsatser, og på alle tilgjengelige grupper av nummer. Det finnes 37 felt på hjulet som er i bruk, og av disse er det ett grønt felt som er merket med 0. De resterende 36 felt er fordelt likt mellom rødt og svart, og disse er merket med nummer mellom 1 og 36.

Her spilles det ikke med noen spesialregler slik som i Fransk Roulette, da spillet er det som for oss i Europa er helt standard. Hvis du vil vite mer om denne versjonen av spillet kan du lese mer om dette i artikkelen vår som heter Europeisk Roulette. Selv om det ikke finnes noen ekstra regler finnes det i Roulette Royale en ekstra funksjon, i form av et side bet, eller en side innsats på godt norsk. Det er denne som kan utløse jackpotten i spillet.

Jackpot i Roulette Royale

For å vinne jackpotten må du plassere et side bet. Dette vil si at du ikke automatisk er med i spillet om jackpotten, men at du må satse ekstra penger for å kunne vinne denne. Dine vanlige innsatser for hver enkelt runde i spillet bidrar altså ikke til denne, slik som vanligvis er tilfellet i de fleste spilleautomater som også har en progressiv jackpot.

I dette spillet spilles det med kreditter, og du kan selv velge hvor mye én kreditt er verdt. Når du plasserer dine innsatser må du ikke bare satse på det du nå måtte ønske i Roulette-spillet, men du må også satse én kreditt på jackpotten dersom du vil ha sjansen til å vinne denne. Dette gjør du ved å velge deg étt nummer som du vil satse på. Hvor mye eller lite du vil satse på hver runde i spillet har altså ingen innvirkning på dine sjanser til å vinne jackpotten, da dette er innsatser som ikke har noe med jackpotten å gjøre.

Få fem like for å vinne

Når du spiller om jackpotten velger du deg som nevnt ett nummer. Det er så denne du satser på i jackpotten. For å vinne denne må du få dette nummeret fem ganger på rad. Det er altså om å gjøre at kulen hele fem ganger på rad lander på dette nummeret. Når dette skjer vinner du jackpotten, som vanligvis er massiv. Dersom kulen bare én eneste gang lander på et annet nummer enn det du har satset på avbrytes vinnerrekken, og du må starte på nytt igjen med å få fem like. Dine sjanser er her er altså ikke veldig store, men det er de som regel ikke i vanlige jackpotspill heller. Gleden når du vinner er dermed enda større når lykken først slår til.

Siden dette er en innsats som ikke har noe med det vanlige spillet å gjøre må du ikke satse på jackpotten hver gang. Dette kan du velge å variere med, hvis du vil. Dette fungerer ikke slik som i andre spill med en jackpot, så dette er det heller ingen ulemper ved.

Progressiv jackpot

At en jackpot er progressiv vil si at den ikke har en fast sum kreditter, mynter eller kroner. Denne vil stadig øke da hver innsats som plasseres vil bidra mot jackpotten. Dette gjør at du i de fleste spill vil ha en større vinnersjanse dersom du bidrar mye mot jackpotten. Dette vil si dersom du plassere høye innsatser, for å bidra mer. Slik fungerer det derimot ikke i Roulette Royale.

Her plasseres for det første innsatsene til jackpotten separat, og dette gjør at hele innsatsen din går til jackpotten. Det er altså ikke en liten andel, da alt går til potten. Derimot går de til to ulike potter, da det meste går til den potten som det jobbes med å vinne nå, og en bitte liten andel går til neste jackpot, slik at denne også starter med en god pott. Gevinstene som du får i selve Roulette-spillet kommer altså utelukkende fra innsatsene på bordet, og ikke fra jackpot side bet. Siden jackpotten også utløses helt tilfeldig som en del av selve Roulette-spillet vil ikke enkelte spillere ha en større eller mindre sjanse avhengig av hvor mye penger som satses, da dette vil være likt for alle.

Featured Casino
Sett inn 100 KR og få 600 KR å spille!