I den amerikanske delstaten California har de noe spesielle regler for Roulette. Her er det ikke lov å la utfallet av gambling avhenge av hjul. Det er forresten heller ikke lov å la utfallet bestemmes av terninger heller, noe som påvirker spillet Craps. Derfor har disse spillene blitt modifisert noe, og dette gjør at det finnes et eget spill som heter Californian Roulette.

Roulettehjul og kort

For å lure seg unna regelen om at hjulet ikke kan bestemme om noen vinner eller taper er det i tillegg til et hjul tatt i bruk en kortstokk for å avgjøre vinnende utfall. Hjulet benyttes fortsatt, men utformingen her er litt annerledes enn til vanlig. Det er nemlig ingen tall på de ulike feltene, slik at disse har fargene rødt og svart altså uten numrene 1 til 36. Siden dette er en form for Amerikansk Roulette finnes det også to grønne felt. Dette gjør at det også her er totalt 38 felt på hjulet.

Hjulet spinnes på vanlig måte, med en liten hvit kule. Når kulen stopper avgjøres det hvilken farge som det vinnende nummeret vil ha. Videre er det to felt på bordet som har plass til to kort. Kortene som legges ut her viser så nummeret som vinner. Denne kortstokken har ikke alle 52 kortene som vi er vant med, men kun 38. Dermed er det kortene som avgjør om noen vinner eller ikke, og dermed er dette spillet lov å spille, selv i California.

La Partage

I noen varianter av dette spillet kan du oppleve at det spilles med La Partage-regelen. Dette er en regel som stammer fra den franske versjonen av Roulette, men den brukes også i flere andre Roulette-spill. Dette vil gjøre at dine vinnersjanser er større enn i vanlig Amerikansk Roulette. Dette fordi den lar deg vinne tilbake noe av ditt tap dersom det er grønt som er det vinnende nummeret.

Dersom du har satset på et outside bet, altså på noen av de store gruppene med nummer på bordet, vil du ikke tape hele din innsats dersom resultatet av runden er grønt. Dette fordi dette gir et resultat hvor du og huset deler på din innsats. Du vil altså få halvparten av din innsats tilbake, mens huset beholder den andre halvparten. I motsetning til vanlig Roulette som ikke spilles med denne regelen taper du altså kun 50% av det du satses, i stedet for 100%. Dette minsker husets fordel fra 5,26% til 2,63%. Disse få prosentandelene høres kanskje ikke så mye ut, men i det lange løp er dette mye penger spart.

En Prison

Det hender også at den andre franske regelen blir tatt i bruk i California Roulette. Dette er regelen som heter En Prison, som rett og slett vil si at din innsats er fanget. Dette skjer når det er ett av de grønne feltene som er det vinnende utfallet. Dersom du også her har satset på et outside bet, slik som for eksempel alle rød eller svarte, vil du få enda en sjanse. Dette vil si at du ikke taper når det er grønt som er resultatet av runden. Det er nemlig da din innsats blir fanget.

En Prison regelen sier da at din innsats blir liggende, for enda et spinn. Du vil med andre ord få enda en sjanse, og det er resultatet av denne runden som bestemmer hvordan utfallet blir for deg. Dersom kulen denne gangen havner på noe som gjør at du taper så taper du hele din innsats. Dersom kulen derimot lander på noe som vil gjøre at du vinner får du tilbake din innsats. Du kan altså ikke faktisk gå i pluss på denne runden, da gevinstene som du ellers ville fått går tapt. Det eneste du har muligheten til å gjøre er å vinne tilbake din innsats, slik at du ikke ender med tap. Også denne regelen gjør at husets fordel blir halvert mot vanlig Amerikansk Roulette.

Mindre vinnersjanser enn i Fransk Roulette

Vinnersjansene er derimot ikke like gode i California Roulette som i Fransk Roulette, siden California Roulette spilles med et amerikansk hjul med 38 felt. I Fransk Roulette hvor både En Prison og La Partage reglene er mest brukt spilles det med et europeisk hjul, som kun har 37 felt. Siden det er antallet grønne felt som egentlig bestemmer husets fordel vil du derfor i lengden alltid vinne mer på å spille med et europeisk hjul, fremfor et amerikansk hjul.

Dette gjør at det er den franske versjonen i stedet for den fra California som du bør velge hvis du vil satse for å vinne. Det kan uansett være morsomt å prøve California Roulette dersom du har muligheten, siden mange synes at de to elementene i det å bestemme utfallet gjør spillet enda mer spennende.

Featured Casino
Sett inn 100 KR og få 600 KR å spille!